guggenheim, frank gehry, bilbao, spain, vernelle noel, thinking insomniac

Interior of Guggenheim Museum in Bilbao, Spain

This is another sketch I did in 2005 at the Guggenheim Museum in Bilbao, Spain designed by Frank Gehry. To see my previous sketch click here. The comment written above occurred when I realized that (to me) the interior was a conversation between the horizontal and the sinuous. I thought to myself (and on paper), “Only the horizontal surfaces are level!…everything else is not, they’re curved!” The lines, the materials, rhythm, opacity, transparency…the interior is replete with these dialectics in architecture that I delight in.

Share your knowledge with someone today…

Creative Commons License
This work by Vernelle Noel is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s